El Grup Liberal vol que Govern congeli les noves contractacions de personal fins que s’aprovi la Llei de Funció Pública

El Grup Parlamentari Liberal porta al debat del Pressupost, previst per aquest dijous, les esmenes que ha presentat a l’articulat perquè l’administració congeli les contractacions i la creació de noves places fins a l’aprovació de la nova llei de Funció Pública. Les 26 reserves d’esmena que es debatran conjuntament volen incidir en el fet que l’executiu anuncia noves contractacions de personal públic sense, d’una banda, haver presentat la memòria on es detalli el nombre de  places que es volen crear i, de l’altra banda, l’executiu continua incrementant les despeses en personal sense esperar a l’aprovació de la nova llei de la Funció Pública que segons el mateix Govern ha de servir per racionalitzar els costos en personal de l’Administració. En el moment de presentar les esmenes des del Grup Liberal ja es va alertar que el pressupost contenia pel cap baix “una trentena de noves contractacions fixes”.

Els parlamentaris liberals també han presentat reserves d’esmena sobre les propostes per millorar la seguretat al Pas de la Casa. Així s’hauran de debatre i votar les propostes liberals per dotar amb pràcticament 450.000 euros el projecte per construir una comissaria fixa del Servei de Policia en aquesta localitat encampadana que doni resposta al dèficit que existeix  en matèria de seguretat i ordre públic.

Una altra reserva d’esmena liberal se centra en el foment del transport públic destinant una partida de 250.000 euros d’ajuts al sector de l’automòbil  per aconseguir la reducció del preu del bitllet pels usuaris del bus.

El Grup Parlamentari Liberal també ha fet reserves d’esmena de les seves propostes de promoció del patrimoni cultural que no s’han aprovat en comissió. Així, es debatran conjuntament les reserves d’esmena que proposen dotar amb fins a 65.000 euros per a la promoció del patrimoni romànic i les Falles entre la població andorrana i els visitants.

Altres reserves d’esmena que també es debatran a la sessió del Consell General d’aquest dijous fan referència a la reducció de 300.000 euros en comissions de serveis bancaris en l’emissió de deute públic, destinar 30.000 euros per realitzar una auditoria del clima laboral al SAAS i la reducció dels 130.000 euros previstos pel foment de la bicicleta elèctrica en utilitzar l’executiu un mecanisme legislatiu previst per a inversió d’obra pública.