El Grup Liberal veu positiu el treball sobre les transferències i competències perquè manté el model territorial

El president del Grup Parlamentari Liberal, Josep Pintat, veu de forma positiva el treball realitzat per la reforma de les transferències i competències comunals. El cap de Govern, conjuntament amb la secretària d’Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí, acompanyats de dos tècnics han presentat al Grup Liberal l’anàlisi de la situació financera dels comuns i l’estudi econòmic que avalaria les modificacions legislatives que s’estan treballant.

Josep Pintat ha comentat tot just després de la presentació que des del Grup Liberal es veu la feina feta “amb bons ulls perquè continua mantenint el model territorial” i ha afegit que “no és una reforma de gran profunditat”. Pintat ha anunciat que, ja que sembla que hi ha un consens per la reforma, els consellers liberals “serem positius i col·laboradors el màxim que puguem”.

El president del Grup Parlamentari Liberal, Josep Pintat, ha assenyalat que “per aconseguir el consens necessari per poder reformar la llei cal crear una Taula de Treball” amb tots els actors implicats: comuns, Consell General i Govern. D’aquesta manera en els pròxims mesos caldrà treballar per determinar com s’entra el text al Consell General, que és qui haurà d’aprovar-lo per majoria qualificada, sí amb proposició de llei dels grups, proposició de llei dels comuns o bé un projecte de llei del Govern. Pintat, però, s’ha mostrat satisfet amb la presentació feta durant aquest dijous i ha emplaçat a la reunió del pròxim dilluns amb els cònsols per poder seguir valorant la feina feta fins ara per la reforma de les competències i transferències.