El Grup Liberal recull la preocupació dels pagesos i ramaders sobre l’etiquetatge del ‘Producte d’Andorra’

Els consellers del Grup Parlamentari Liberal (GPL) s’han reunit aquest divendres al migdia amb representants de l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra (APRA) per analitzar el Projecte de llei de la producció ecològica i dels règims de qualitat dels productes agraris i alimentaris i debatre sobre la situació del sector al país. Un dels temes que també s’han tractat durant la reunió és la negociació de l’acord d’associació amb la UE i com afectarà la producció de tabac.

Pel que fa al projecte de llei, des de l’APRA han mostrat la seva preocupació per la poca diferenciació que el text recull entre ‘Producte d’Andorra’ i ‘Producte elaborat a Andorra’. Consideren que l’etiquetatge d’aquestes dues denominacions ha de ser radicalment diferent “per no induir a error al consumidor i per donar un valor afegit al producte 100% d’Andorra”. En concret, apunten que amb l’etiqueta ‘Producte elaborat a Andorra’ es pot donar el cas que els ingredients del producte no siguin tots del país i que “simplement se’n faci l’elaboració”.

Des del Grup Parlamentari Liberal, “es recull aquesta preocupació i es presentarà esmena al text perquè una mateixa línia comercial de producte no pugui utilitzar les dues denominacions simultàniament”. A més, es considera que “les dues etiquetes poden conviure però cal destacar sense matisos que la denominació ‘Producte d’Andorra’ correspon a un producte on els ingredients i l’elaboració s’han fet íntegrament al país, el que suposarà un valor afegit per als productors”.

Els representants dels pagesos i ramaders del país segueixen molt de prop l’evolució de les negociacions amb la UE pel que pot significar pel sector al país. Tenen clar que s’hauran d’adaptar a les noves regles de joc però alerten de la incertesa que actualment hi ha sobre el tabac i la transitòria que se li aplicarà, ja que aquest aspecte de la negociació encara no s’ha tancat.