El Grup Liberal registra 4 preguntes per la pròxima sessió de control al Govern

Els consellers del Grup Parlamentari Liberal faran quatre preguntes al Govern a la pròxima sessió de control al Govern prevista pel 14 de juny. Les qüestions es focalitzaran en el nomenament d’un ambaixador permanent a Suïssa i a la Missió Permanent de les Nacions Unides, en el transport sanitari, el tancament d’alguns museus i l’increment de la sinistralitat viària pels efectes del consum d’alcohol i drogues.

Judith Pallarés ha registrat dues preguntes. En la primera, pregunta a l’executiu pel nomenament d’un ambaixador permanent a Suïssa i a la Missió Permanent a l’oficina de Nacions Unides a Ginebra. En concret, la consellera liberal vol saber “quines són les noves tasques a desenvolupar […] que han provocat el nomenament d’un ambaixador permanent a finals d’aquesta legislatura” i també demana “quins són els canvis diplomàtics en les relacions entre la Confederació Helvètica i el nostre Principat que han motivat aquesta decisió”.

La segona pregunta oral de Pallarés s’interessa per l’alta rotació de personal que està patint l’empresa Ambulàncies del Pirineu que s’encarrega del transport sanitari terrestre individual no medicalitzat des del 2014. En aquest sentit, demana a Govern si és coneixedor “de queixes per part del personal d’Ambulàncies del Pirineu davant del Servei d’Inspecció de Treball”.

Les altres dues preguntes han estat registrades pel conseller general Ferran Costa. D’una banda, demana a l’executiu pel tancament d’infraestructures museístiques per falta de personal i si Govern “va informar pertinentment als diferents Departaments de Turisme dels Comuns d’aquestes eventualitats”.

La segona pregunta de Costa se centra en l’important increment dels accidents de trànsit causats pels efectes de l’alcohol o altres drogues. En aquest cas, el conseller vol que Govern informi de “quines mesures ha previst per revertir aquesta tendència”.