El Grup Liberal preguntarà al Govern per les acusacions dels Cierco

ANDORRA LA VELLA 31/03/2015 DEBAT D'INVESTIDURA AL CONSELL GENERAL. FOTO DIGITAL EDUARD COMELLAS POLÍTICA CONSELL GENERAL PARLAMENT

El Grup Parlamentari Liberal ha presentat a Sindicatura un seguit de preguntes orals relacionades amb les darreres notícies aparegudes sobre l’afer BPA i les coaccions rebudes pels germans Cierco que en seu judicial han revelat que membres del Govern eren coneixedors d’aquestes accions per part d’autoritats espanyoles.

El conseller general i president suplent del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo, preguntarà al pròxim ple del Consell General, previst pel dimarts 4 d’octubre, sobre les darreres informacions conegudes de l’afer BPA en la que els germans Cierco acusen el Govern de conèixer les coaccions a la que estaven sent sotmesos per revelar secrets bancaris. Davant d’aquestes acusacions i la manca d’explicacions donada fins ara pel Govern s’ha optat perquè l’executiu respongui davant el ple del Consell amb el registre de les següents preguntes a Sindicatura:

Pot Govern informar en quina data va ser coneixedor dels fets denunciats?
Pot informar Govern quins membres del Govern van ser informats dels fets?
Pot informar el Govern quines altres institucions i/o càrrecs públics van ser informats per part del Govern un cop aquest va ser coneixedor dels fets?
Pot explicar el Govern les accions que va dur a terme un cop va ser coneixedor dels fets?
Pot explicar el Govern si la informació que va rebre contenia explicacions referents a amenaces i extorsions a ciutadans andorrans?

El Grup Parlamentari Liberal ha decidit preguntar al Govern al ple del Consell General perquè la societat andorrana necessita una resposta per part de l’executiu per aclarir unes acusacions tan greus i “entenem que no hi ha un lloc millor on donar explicacions que al Consell General” que representa la sobirania nacional que de confirmar-se els fets denunciats ha estat greument vulnerada.