El Grup Liberal pregunta per la coloració del riu Valira

ANDORRA LA VELLA 03/12/2015 SESSIÓ DE PUNTS DEL CONSELL GENERAL. FOTO DIGITAL EDUARD COMELLAS POLÍTICA PARLAMENT

La coloració del riu Valira, el passat dijous 2 de març, emmarcada en la investigació per determinar la contaminació de la font d’Arinsal va superar totes les previsions i va arribar més enllà de la Seu d’Urgell causant una gran expectació mediàtica i social. La coloració verda del que, en principi, segons paraules de la ministra Sílvia Calvó s’havia de circumscriure al riu d’Arinsal va escampar-se quilòmetres enllà fins arribar a ser una notícia d’àmbit internacional.

Fonts de Govern van informar que l’empresa francesa encarregada d’aquests treballs va decidir augmentar els nivells de coloració de l’aigua per adaptar-la a la situació del cabal del riu d’Arinsal i perquè la investigació pogués arribar a bon port. Davant d’aquesta situació, la consellera general liberal Judith Pallarés  ha entrat una pregunta urgent perquè Govern expliqui “si la coloració efectuada era la requerida i esperada” i, també, “si Govern va comunicar a l’Estat veí sobre aquesta operació”.

La pregunta urgent entrada per Judith Pallarés es debatrà en la sessió de preguntes del Consell General prevista per aquest dijous 9 de març a partir de les 15.30 h. En aquesta sessió el Grup Parlamentari Liberal també preguntarà al Govern per la gratuïtat del Túnel d’Envalira, la freqüentació de la xarxa de museus d’Andorra depenent de Patrimoni Cultural, sobre el projecte del The Cloud, les accions dutes pel Ministeri d’Exteriors amb el Regne d’Espanya en relació a l’aplicació efectiva del conveni relatiu a l’entrada, la circulació, el sojorn i l’establiment i el conveni relatiu a la circulació i el sojorn dels nacionals Andorrans al territori espanyol i sobre l’ús definitiu de les instal·lacions de l’edifici de Ràdio Andorra.