El Grup Liberal pregunta pel suport de Govern a l'Andorra Ultratrail Vallnord

El Grup Parlamentari Liberal vol conèixer el suport, econòmic i logístic, que rep la cursa Andorra Ultratrail per part de les institucions públiques. La cursa aplega més de 3.200 corredors durant 5 dies al Principat entre les diverses modalitats que proposa.

En aquest sentit, el conseller general Ferran Costa ha subratllat que “l’Andorra Ultratrail s’ha convertit en un referent en curses de muntanya molt més enllà del nostre país i permet poder posar en relleu el nostre país, divulgar el nostre patrimoni natural i donar a conèixer la nostra aposta per l’esport i els hàbits saludables”. Costa ha afegit que “és necessari conèixer el cost d’un esdeveniment com l’Andorra Ultratrail per assegurar amb total transparència el suport futur per part de les institucions públiques”.

En concret, des del Grup Liberal es vol saber “quins organismes, departaments i/o societats públiques de Govern han donat suport a la cursa Andorra Ultratrail Vallnord 2017, tant en forma de subvenció, aportacions econòmiques, com en suport logístic” i el criteri que s’ha emprat per determinar aquestes subvencions i aportacions econòmiques. També es pregunta pels costos del desplegament destinat a l’AUTV dels cossos de policia i bombers.

Un altre dels aspectes pels quals es pregunta a l’executiu és pel cost dels rescats de muntanya realitzats durant l’Andorra Ultratrail Vallnord i “quins d’aquests imports es veuran recuperats mitjançant les assegurances privades” que, en principi, tots els corredors haurien de tenir.

Per últim, Costa també pregunta quin ha estat el desplegament logístic d’Andorra Telecom i el cost que assumeix la parapública, que habilita repetidors de telefonia mòbil en zones on habitualment no hi ha cobertura, per garantir la comunicació i seguretat dels corredors durant tot el recorregut de les curses.