El Grup Liberal farà 8 preguntes a la propera sessió de control al Govern

ANDORRA LA VELLA 19/11/2015 SESSIÓ DE PREGUNTES AL GOVERN AL CONSELL GENERAL. FOTO DIGITAL EDUARD COMELLAS POLÍTICA PARLAMENT CONSELL GENERAL

“Pot govern establir un calendari de l’execució de treballs, així com anunciar el cost total per a la realització dels treballs de construcció de l’edifici ‘The Cloud’?” amb aquesta pregunta, el conseller general del Grup Liberal (GPL) Josep Majoral, vol que el Govern informi de la futura evolució de les obres d’aquest edifici i quin és el cost que l’executiu preveu per construir-lo. Majoral farà aquesta pregunta al ple del Consell General després d’haver rebut i analitzat als darrers mesos la documentació rebuda sobre el projecte del ‘The Cloud’.

Jordi Gallardo realitzarà tres preguntes, totes relacionades amb la sanitat. En concret, preguntarà al Govern “quina és la transferència que preveu incloure al Pressupost 2018 per al SAAS i la CASS”. El nou conveni entre el Col·legi Oficial de Metges d’Andorra i la CASS serà un altre dels aspectes que es preguntaran al Govern després que es publiqués que el passat 19 de setembre es prorrogava l’actual, Gallardo vol saber “quins són els motius que expliquen que el nou conveni encara no s’hagi pogut signar”. Per últim, el president suplent del GPL preguntarà pel suport d’Andorra a la candidatura de Barcelona com a futura seu de l’Agència Europea del Medicament, suport mostrat públicament pel ministre de Sanitat, Carles Alvárez Marfany, durant la visita oficial de la ministra espanyola de Sanitat feta durant el mes d’agost.

També portarà tres preguntes a la pròxima sessió del Consell General, Ferran Costa. En aquest cas, el conseller liberal s’interessa per la rasa oberta a l’església de Santa Coloma per poder projectar un ‘mapping’. Costa vol saber “quins estudis tècnics avalen aquestes obres en l’entorn de l’església de Santa Coloma”. El parlamentari liberal també preguntarà sobre les obres del voral i voravia a la CG-2 a la zona de la Bartra vist que “les obres fa setmanes que han conclòs però ha quedat un tram de voravia inacabada” i en vol saber el motiu que “romanguin inacabades”. Per últim, Costa demanarà al Govern que expliqui “quins béns mobles que formen part del patrimoni cultural andorrà i no són de titularitat pública té el Ministeri detectats a l’estranger”.

Finalment, Judith Pallarés sol·licitarà al Govern que expliqui “quin contingut tindrà la titulació” que es vol oferir als informadors turístics i “quina diferència hi haurà entre informadors turístics i els guies”.

D’altra banda, aquest dimecres, el Grup Parlamentari Liberal ha entrat una demanda d’informació a Sindicatura per rebre informació sobre la construcció d’una subestació elèctrica a l’Aldosa de La Massana.