El Grup Liberal es posa a disposició d'AUTEA i AMIDA per canalitzar les seves demandes

Els consellers generals del Grup Parlamentari Liberal s’han reunit, aquest divendres a la tarda, amb responsables de les associacions AMIDA, associació per la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física, visual i auditiva del Principat d’Andorra, i AUTEA, Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra. La reunió mostra la voluntat dels consellers liberals de mantenir un contacte continu amb el teixit associatiu del país per conèixer les seves necessitats, inquietuds i demandes.

A la trobada que es va celebrar a les instal·lacions que les associacions tenen a l’edifici de Prada Casadet d’Andorra la Vella, Jordi Gallardo, Judith Pallarés i Ferran Costa van poder conversar amb la presidenta d’AMIDA, Agustina Grandvallet, i la membre de la junta d’AUTEA, Inés Martí.  Des d’AMIDA es va posar en relleu “l’excés de burocràcia i protocols” en els processos per poder sol·licitar ajudes a la CASS. Una acumulació de paperassa i gestions que en alguns casos “deixen en situació de vulnerabilitat a les persones afectades”.

Per la seva banda, des d’AUTEA es va fer arribar als consellers liberals “la necessitat de crear un itinerari educatiu específic” per persones amb autisme, de manera que pugui haver-hi una inclusió efectiva i real en la societat. L’objectiu d’aquest itinerari educatiu no és un altre que “aconseguir l’apoderament de les persones amb trastorn de l’espectre autista”. Una altra de les demandes que AUTEA ha exposat davant els consellers del Grup Liberal és que “cal un augment de personal del SAAS que pugui donar resposta a les persones autistes”.

El president del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo, ha explicat al final de la reunió que “aquestes trobades serveixen per copsar de primera mà la situació d’aquestes associacions i els col·lectius que representen”. Gallardo ha afegit que “ens hem posat a disposició d’AUTEA i AMIDA per canalitzar amb les eines que estan al nostre abast les seves demandes i necessitats”. Per últim, el president del Grup Liberal ha indicat que “esperem donar resposta a les demandes i evitar situacions que poden dificultar la vida d’aquests dos col·lectius”.