El Grup Liberal entra 5 preguntes per la pròxima sessió del Consell General

ANDORRA LA VELLA 19/11/2015 SESSIÓ DE PREGUNTES AL GOVERN AL CONSELL GENERAL. FOTO DIGITAL EDUARD COMELLAS POLÍTICA PARLAMENT CONSELL GENERAL

Els parlamentaris liberals qüestionaran al Govern sobre l’augment del contraban en l’entorn del Pas de la Casa, el clima laboral a FEDA, els elevats índexs de sinistralitat laboral al país, el fons de jubilació dels funcionaris i el pla sectorial d’infraestructures energètiques.

El Grup Parlamentari Liberal (GPL) ha registrat cinc preguntes a Sindicatura perquè el Govern les respongui oralment en la propera sessió del Consell General. El president suplent del Grup Liberal, Jordi Gallardo, preguntarà a l’executiu sobre el fons de jubilació del cos de funcionaris de l’Administració General. En concret, Gallardo vol saber ‘quins són els motius que encara no s’hagi signat el contracte de prestació de serveis relacionats amb la gestió del fons de jubilació dels funcionaris’.

Jordi Gallardo també preguntarà al Govern sobre ‘l’augment d’activitats delictives en el pas fronterer entre Andorra i França’, més concretament sobre l’augment del contraban del tabac a la frontera franco-andorrana. El conseller general liberal vol que l’executiu confirmi si hi ha hagut ‘un augment d’aquesta pràctica il·lícita i en cas afirmatiu, les mesures que ha pres Govern per corregir aquesta situació.’

Ferran Costa, conseller del GPL, ha registrat una pregunta sobre ‘els elevats índexs de sinistralitat laboral’ al país que se situa en 9 accidents per cada 100 treballadors durant l’any 2016, molt per sobre de la mitjana europea que es troba al voltant d’un accident per cada 100 treballadors. Costa vol que l’executiu expliqui els motius d’aquesta alta sinistralitat i si porta a terme accions per reduir-la. També vol saber els dies de baixa que han suposat els 3.600 accidents laborals registrats l’any 2016 i quin cost econòmic han tingut.

Per últim, el conseller general del Grup Parlamentari Liberal Josep Majoral ha entrat dues preguntes a Sindicatura. En la primera, pregunta al Govern sobre el clima laboral a FEDA, un cop s’han obtingut els resultats relatius als estudis del clima laboral realitzats a la parapública. En la segona qüestió, Majoral demana al Govern per l’evolució del Pla Sectorial d’Infraestructures Energètiques d’Andorra i les línies generals que contempla el pla de cara als pròxims anys.