El Grup Liberal denuncia que Govern “no compleix els compromisos amb el transport públic”

El Grup Parlamentari Liberal ha aprofitat el debat del Projecte de llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (LITECC) per lamentar “la incompetència de Govern per promoure la mobilitat sostenible”.

La consellera general Judith Pallarés ha reclamat a l’executiu que “compleixi amb algunes de les coses que va dir que faria i encara esperem”. En concret, ha fet referència a les concessions de transport públic que continuen sense licitar-se més d’un any després del previst, ha proposat que es revisi a la baixa el preu del bitllet, incloent-hi abonaments que englobin totes les companyies. A més, també va alertar que “Govern vol traspassar a FEDA la política energètica i de mobilitat del país”. Per a Pallarés, “aquest Govern no contempla un transport públic de debò, de tarifes accessibles i de baixes emissions” ha conclòs.

El Grup Parlamentari Liberal ha votat a favor, com ha fet tota la cambra, a la Llei reguladora del fons andorrà de garantia de dipòsits i del sistema andorrà de garantia d’inversions. Jordi Gallardo ha destacat que es tracta d’“un text positiu que reforça la plaça financera”, tot i això, ha advertit que “no soluciona el risc que té Andorra per la seva idiosincràsia, sent un país petit i sense banc central”, per aquest motiu, ha precisat que “caldrà seguir treballant” per evitar riscos.

Per últim, durant la sessió de d’’aquest dijous, s’han aprovat les liquidacions de comptes del Consell General i els organismes que en depenen, i també, els informes del Tribunal de Comptes. En aquest sentit, el president del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo, ha manifestat la seva preocupació “per l’incompliment reiterat i manifestat de les recomanacions que fa el Tribunal de Comptes a algunes de les entitats auditades” i ha argumentat que “els organismes que reben diners públics han de ser exemplars en la seva gestió”.

Pots veure totes les intervencions de Judith Pallarés i Jordi Gallardo al nostre canal de YouTube: