El Grup Liberal demana documentació sobre la implementació d’una unitat oncològica al país

El president del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo, ha registrat una demanda d’informació perquè Govern li faci arribar “còpia de l’encàrrec realitzat a l’Institut Català d’Oncologia que va anunciar el cap de Govern el passat 15 de març” durant una pregunta parlamentària de Ferran Costa sobre la implantació de l’Institut Baselga. La petició també inclou “la resposta a dit encàrrec” de l’Institut Català d’Oncologia.

A més, la demanda d’informació sol·licita a l’executiu “còpia de tots els estudis dels quals disposi Govern relacionats amb el pla nacional d’oncologia o sobre l’oncologia al país” que hagin realitzat l’Institut Català d’Oncologia –ICO- i l’Institut Universitaire du Cancer de Toulouse –ONCOPOLE-.

Jordi Gallardo ha explicat que “creiem necessari seguir de prop els passos que s’estan duent a terme per implementació d’una unitat oncològica al país donada la seva importància pels malalts i familiars i també pels costos que suposarà”. En aquest sentit, i donat que el cap de Govern va exposar al ple del Consell General que el projecte havia d’anar molt més enllà del seu mandat i que ho volia compartir amb tota l’oposició “hem tramitat la petició de la documentació per conèixer amb quins estudis es compta per endegar una unitat d’oncologia al país”.