Donem suport a la pagesia com a garants de la conservació del territori

La formació liberal considera que cal donar suport a la pagesia en la parròquia agrícola per excel·lència i cal fer-ho amb respecte pel medi natural i per la qualitat de vida dels ciutadans de la parròquia, ja que els pagesos contribueixen de forma decisiva a la conservació del territori.

El candidat a cònsol menor de Liberals d’Andorra + Unió Laurediana, Rossend Duró ha visitat aquest dimecres al matí una explotació ramadera al quart de Fontaneda. En una parròquia amb el 95% de zona boscosa, la pagesia juga un paper clau en la conservació del territori i per això els liberals lauredians proposen mesures molt concretes per impulsar que això continuï així. “Els pagesos s’han sabut adaptar a les noves situacions del país i diversificar-se, i la prova és un sector com el vitivinícola o els cultius alternatius”, ha explicat Duró, que ha fet la visita acompanyat de la número tres Maria Servat i el primer suplent, Josep Comella.

La importància del sector de la pagesia a Sant Julià de Lòria, la primera parròquia d’Andorra en superfície de cultius i granges, és per als liberals lauredians un pol important i per això han proposat diverses mesures de suport com ara el foment de la diversificació de cultius i l’elaboració de productes de reconeguda qualitat, la creació de les Denominacions d’Origen de la Vinya i el Vi per potenciar un sector que està a l’alça i també les Denominacions per als productes de qualitat.

Liberals d’Andorra + Unió Laurediana vol impulsar aquestes mesures en paral·lel a redefinir Sant Julià de Lòria com una parròquia de natura com una parròquia accessible per a tothom, que aposta pel respecte del medi natural i per la qualitat de vida dels seus conciutadans. I han assenyalat que s’oposaran a qualsevol instal·lació de central d’ecogeneració amb gas a Sant Julià de Lòria.