CORONAVIRUS | La majoria proposa reduir un 15% el sou dels consellers generals

FOTO: Eduard Comellas | Consell General

Els grups parlamentaris que conformen la coalició de Govern -Liberals, Demòcrates i Ciutadans Compromesos-, reduiran el sou dels seus consellers i conselleres generals un 15%. Aquest és el percentatge establert i que deriva del projecte de llei per reduir els sous dels càrrecs electes que el Govern ha entrat a tràmit aquest dissabte, i on encomana el Consell General i altres entitats públiques que se sumin a la mesura que serà d’obligat compliment per a l’Administració General i empreses públiques dependents de l’Executiu.

La retallada del 15% serà la proposta que els grups de la majoria faran a la Junta de Presidents del pròxim dimarts. Tot i això, el percentatge final de reducció de salaris dels consellers generals s’haurà de consensuar amb totes les forces polítiques representades al Consell General, ja que és aquesta institució la que paga el salari a tots els consellers i conselleres generals.

El Projecte de llei de mesures de racionalització econòmica i de recursos humans del sector públic i de reducció salarial dels càrrecs electes i de lliure designació de les entitats públiques dona resposta a una disposició addicional de la segona llei Òmnibus, que encomana l’Executiu a elaborar, els 15 dies hàbils posteriors a la seva entrada en vigor, un text legal per reduir els sous dels càrrecs polítics, en el marc de la situació d’emergència sanitària causada per la Covid-19. Per contribuir en els criteris de coresponsabilitat i solidaritat, els quals ha hagut d’assumir la població d’Andorra.