Millor coordinació amb Govern per abordar la problemàtica dels joves amb addiccions

Els menors que consumeixen drogues són cada vegada més joves, fins i tot abans dels dotze anys, fet que està incrementant els casos globals de nois i noies amb problemes d’addicció i també amb trastorns de conducta. Amb l’objectiu de revertir aquesta situació, els grups parlamentaris Demòcrata, Liberals i de Ciutadans Compromesos s’han reunit aquest dimarts amb el recentment creat grup de treball interministerial del Govern, amb presència dels ministres de Salut, Justícia i Interior, Afers Socials i Habitatge i Educació i Ensenyament Superior. La trobada ha confirmat la necessitat d’establir una total coordinació entre l’Executiu i la majoria parlamentària per tirar endavant accions efectives al llarg d’aquesta primavera.

Des dels grups parlamentaris es treballa amb la mirada posada en els joves però també en les seves famílies per això s’han matingut trobades amb associacions de famílies, professionals i actors implicats per tenir una radiografia clara de la situació i emprendre les mesures més escaients.

Sílvia Ferrer i Víctor Filloy, ministre d’Afers Socials, Joventut i Habitatge, durant la reunió

Les accions es centraran en dos grans eixos, per una banda, dotar de més personal els equips que atenen joves i les seves famílies. Per altra, millorar els plans i protocols d’actuació, així com la prevenció als centres escolars, adaptant els programes a edats més primerenques.  També s’ha remarcat la necessitat de millorar la coordinació dels agents de Policia i amb els de Circulació que, per la seva proximitat, coneixen millor la realitat de cada parròquia. 

Els grups parlamentaris de la coalició s’han posat a disposició del Govern per treballar les iniciatives legislatives necessàries, que poden contemplar modificacions de textos actuals, l’aprovació de crèdits extraordinaris i, fins i tot, propostes d’acord. 

Aquesta ha estat la primera d’un seguit de reunions entre la majoria parlamentària i l’Executiu que han de permetre tirar endavant totes les accions que es considerin necessàries.