Constituït el Consell General de la setena legislatura

La setena legislatura s´ha iniciat formalment avui amb el jurament dels 28 consellers elegits en les eleccions. Amb la constitució del nou Consell General, Antoni Martí ha deixat de ser cap de Govern en funcions i és, a hores d’ara, un conseller general més. Les seves funcions han quedat delegades en el ministre d’Afers Exteriors en funcions, Gilbert Saboya, que exerceix com a màxim responsable de l´executiu. I ho serà fins que Martí sigui investit cap de Govern. El mateix passa amb els fins ahir ministres en funcions Jordi Cinca i Jordi Alcobé, que també passen a ser consellers generals. Les seves responsabilitats les assumeixen els ministres Albert Esteve i Francesc Camp, respectivament, fins que es constitueixi el Govern.

En teoria tot això hauria de tenir lloc la setmana vinent. Però Martí voldria escurçar els terminis per ser investit aquesta setmana mateix, formar l’executiu i celebrar com abans millor consell de ministres. S’hi aprovaria la llei que ha de permetre resoldre la crisi de BPA per la via administrativa. El text es votaria en una sessió extraordinària de Consell.

Pel que fa a sindicatura, Vicenç Mateu i Mònica Bonell han estat reelegits síndics. Els acompanyen com a secretaris la consellera demòcrata Maria Martisella i el conseller liberal Joan Carles Camp.

El dia 30 s’acaba el termini per formar grups parlamentaris i escollir-ne els presidents. La incògnita és quins moviments hi haurà perquè Junts i SDP aconsegueixin els consellers necessaris per formar grup parlamentari propi. A hores d’ara, les converses amb DA i Liberals segueixen obertes però encara no hi ha cap acord.