El Consell General aprova allargar 30 dies més les reduccions dels lloguers comercials

Llum verda amb els vots de la majoria a una nova modificació de la Llei Òmnibus de mesures excepcionals i urgents per fer front a la pandèmia que prorroga fins al 30 d’abril la possibilitat d’acollir-se a una reducció de la renda de locals per als negocis afectats per la crisi, o a una carència. Amb la modificació aprovada aquest dijous al Consell General, aquesta mesura s’estén també a les empreses d’allotjaments turístics.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha defensat que aquestes mesures “són necessàries perquè el teixit comercial segueix patint les conseqüències de la manca d’arribada de turistes al nostre país”. La reducció en l’import del lloguer de locals comercials serà de com a màxim el 40% i també s’hi podran acollir les empreses que gestionin allotjaments d’us turístic. Gallardo ha assegurat que des de Govern s’ha buscat en tot moment “el consens” amb un plantejament ponderat entre les parts i “en la recerca de l’interès general”.

Durant la seva intervenció, el titular d’Economia ha incidit en el gran esforç que ha fet Govern per respondre a la crisi econòmica causada per la Covid-19 i l’enorme quantitat de recursos que s’han destinat a pal·liar-la. Des de l’inici de la  crisi, l’Executiu ha dedicat 45 milions d’euros als Erto, 670.000 euros en ajudes directes al lloguer i 230 milions d’euros en crèdits  tous” ha detallat Gallardo.

Per la seva part, des dels grups parlamentaris de la majoria s’ha destacat que el text aprovat parteix dels “tres pilars fonamentals” en els quals s’ha sustentat la gestió d’aquesta crisi i tots els textos legislatius que se’n deriven: “l’adaptabilitat, el diàleg i la coresponsabilitat”. Per últim, han remarcat que els canvis introduïts a la llei s’han fet “per millorar-la i adaptar-la al context actual i que se’n faran més si la situació sanitària i les restriccions de mobilitat ho requereixen.

Intervenció de Jordi Gallardo explicant els canvis introduïts a la llei

Rèplica de Jordi Gallardo als grups parlamentaris