Ampliarem els espais i els horaris de la Biblioteca Comunal Universitària

El dos aspirants a cònsol major i menor de la llista de Liberals d’Andorra + Unió Laurediana mantenen una trobada interactiva amb la comunitat universitària i el número 1, Joan Albert Farré afirma que té la ferma voluntat de potenciar els vincles amb la Universitat i augmentar els serveis i equipaments del centre.

El creixement i el pes de la Universitat a la parròquia demana la planificació de nous equipaments complementaris per convertir Sant Julià de Lòria en una veritable Ciutat Universitària. És un dels eixos programàtics que Liberals d’Andorra + Unió Laurediana ha expressat aquest dimecres al matí en la trobada que els dos caps de llista, Joan Albert Farré i Rossend Duró han mantingut amb la comunitat universitària, i durant la qual han intercanviat impressions amb estudiants i docents. “Entenem que perquè aquesta universitat creixi, adquireixi més importància i es pugui promocionar caldrà buscar equipaments complementaris”, ha explicat Farré.

En paral·lel, Joan Albert Farré també ha recordat la propera implantació al poble del Centro Superior de Hostelería Mediterráneo per dir que té la intenció de potenciar l’establiment d’escoles privades al poble. “Considerem que el futur de Sant Julià de Lòria i Andorra passa per ser capaços de portar talent i retenir-lo”. A banda, el candidat liberal ha mencionat en el decurs de la trobada que si guanya les eleccions, el Comú farà el possible perquè la parròquia disposi d’un espai per tal que els estudiants estrangers es puguin allotjar, tot i que ha volgut deixar clar que aquesta iniciativa li pertoca al sector privat i el Comú podria fer de mitjancer.

Igualment, Farré ha assegurat que Liberals d’andorra + UL promourà la posada en marxa de programes d’intercanvi d’estudiants estrangers, amb caràcter recíproc (Erasmus), per facilitar que els joves adquireixin el màxim de recursos, en idiomes i en coneixement general, i que aquests coneixements puguin revertir un dia en el desenvolupament de la parròquia i del país.