Liberals denuncia al Consell General que “assistim a una nova adjudicació plena d’ombres del Govern de DA”

“Votar avui aquest suplement de crèdit a l’AREB representa validar l’adjudicació directa de serveis d’assessorament al bufet d’advocats on treballa un càrrec destacat de DA, fent una adjudicació de manera poc rigorosa i ètica”. D’aquesta manera, el president del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo, ha denunciat el que considera “una nova adjudicació plena d’ombres” i ha afegit que “ja en són unes quantes aquesta legislatura però vostès no tenen cap tipus de rubor en fer-ho”.


El debat s’ha produït durant la votació de l’esmena a la totalitat del Projecte de llei de suplement de crèdit a l’AREB, de gairebé 3 milions d’euros, per atendre les despeses derivades dels procediments contenciosos judicials de les demandes interposades contra l’AREB pel procés de resolució de BPA. Aquests gairebé 3 milions d’euros, adjudicats de forma directa, aniran destinats a pagar els serveis per defensar els interessos de l’AREB d’un bufet d’advocats, en el qual treballa el secretari general de Demòcrates per Andorra.


Jordi Gallardo ha volgut puntualitzar que “entenem que l’AREB ha de poder respondre amb garanties jurídiques els contenciosos que se li plantegen” però ha etzibat al govern de DA que “no compartim les formes com vostès ho volen garantir”. En aquest sentit, el president del Grup Liberal ha subratllat, responent al ministre Cinca, que “la pràctica d’adjudicacions dubtoses és indigne, Sr. Ministre, i en aquest cas èticament qüestionable” i ha conclòs el debat remarcant que “aquest és un exemple del que no és el bon govern ni la transparència”.

Abstenció a la modificació de la llei del sòl

D’altra banda, el Grup Parlamentari Liberal s’ha abstingut en la votació de la modificació de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme, coneguda com a llei del sòl. Tot i reconèixer que millora aspectes respecte al text actual, el president del GPL ha lamentat que “no s’acceptés l’esmena liberal que facilitava el planejament urbanístic dels comuns quan Govern aprovi implantar projectes d’interès nacional en terreny comunal”.