Abstencions i vots en contra per part del grup liberal

Abans d’iniciar la sessió extraordinària del Consell General d’aquest dijous els consellers generals i els membres del Govern han fet un minut de silenci en memòria d’un “gran conseller general, tot un senyor i un bon home”, Martí Salvans.

Ha estat una tarda intensa on el Consell General ha aprovat la modificació de tres lleis per passar al setembre la quarta avaluació del Moneyval, l’organisme del Consell d’Europa que vetlla pel compliments de les mesures contra el blanqueig de diners.
El grup liberal ha votat en contra, perquè no ha tingut accés a tota la informació i el Govern no els ha fet arribar els informes de seguiment del Moneyval.

També ha aprovat la reforma de la llei que regula el fons de reserva de la CASS. El grup liberal s´ha abstingut per la poca rigorositat i la precipitació legislativa de l’executiu pel fet de modificar el text 6 mesos després d´haver-lo aprovat al Consell.

“Com a consellers generals ens pertoca la tasca de procurar que les lleis s’adaptin el millor possible als fins que persegueixen.”
Josep Pintat