Abandonem la Comissió especial ‘BPA’ perquè “ha fracassat i ja no té sentit”

El Grup Parlamentari Liberal deixa de formar part de la Comissió especial de vigilància i prevenció de risc per l’estabilitat financera. Els consellers liberals ho han anunciat aquest dimecres en el si de la Comissió i ja s’ha tramès la decisió al Síndic General a través d’un escrit entrat a Sindicatura.

El president del GPL, Jordi Gallardo, ha argumentat que “la decisió de deixar de formar part s’ha pres perquè entenem que els objectius de la comissió no s’han assolit i difícilment s’assoliran durant el període que resta de legislatura”. Els motius s’han comunicat aquest matí en la sessió de la Comissió especial de vigilància i prevenció de risc per l’estabilitat financera, durant la qual també s’ha expressat que “caldria elevar les conclusions al ple durant aquest període de sessions i donar per conclosa la tasca de la comissió”.

Durant la roda de premsa, Gallardo ha subratllat que “la comissió ha fracassat i aquesta ja no té sentit” i ha afegit que “abans de la divisió del Grup Liberal ja hi havia persones que volíem deixar la comissió, decisió que hem pres ara, que som suficientment autònoms per poder fer-ho”. El president liberal ha incidit en la manca d’activitat de la comissió “no s’havia reunit des del juny de l’any passat, tot i que ara hem fet dues reunions en 15 dies” i ha lamentat que “no s’ha acabat d’entendre la feina de la comissió”.

Des del Grup Parlamentari Liberal s’ha denunciat “la manca d’accés a la informació que ha dificultat molt, moltíssim, el treball de la comissió, en especial en l’afer ‘BPA’”. Jordi Gallardo ha posat de manifest que “s’han demanat moltes vegades informes que no s’han fet arribar mai, fet que atribuïm a la voluntat de Govern per no compartir informació compromesa” i ha conclòs que “aquesta és la legislatura en què en més ocasions s’ha denegat informació als parlamentaris”.

Per últim, Jordi Gallardo ha volgut remarcar que “em sap greu dir que s’ha fracassat, però no em sap greu admetre-ho per responsabilitat” i ha afegit que “crec que en som tots responsables, no em costa assumir-ho públicament, i les responsabilitats s’han de repartir, no a parts iguals” i ha conclòs que “nosaltres en fem un balanç molt pobre i per això hem pres aquesta decisió”. Tot i això, el president del GPL ha assenyalat que “malgrat abandonar la comissió avui mateix, participarem en les conclusions que s’han d’elaborar per elevar al ple que per nosaltres s’ha de fer en aquest primer període de sessions”.

Pots veure la roda de premsa íntegra al nostre canal de YouTube: