Volem potenciar CIAM amb la Casa dels guies

Liberals d’Andorra + Independents a la parròquia d’Escaldes-Engordany s’han traslladat avui a la zona alta d’Escaldes, concretament al Centre d’Interpretació de l’Aigua i el Madriu, per donar a conèixer la proposta d’aparcament que plantegen per aquest espai de la parròquia “volem apostar perquè l’edifici del CIAM sigui una insígnia, una porta al Madriu” i ha remarcat que perquè el projecte sigui viable és necessari “equipar la zona amb un aparcament”.

El cap de llista de la candidatura, Marc Magallón, que avui ha anat acompanyat de la majoria de candidats, ha fet la proposta d’edificar, darrer l’edifici de CIAM i al costat de la vorera del riu on ara actualment hi ha hortals, un aparcament de 400 a 500 places. Liberals d’Andorra + Independents per Escaldes-Engordany asseguren que aquest és un projecte embrionari però que ja s’ha sotmès a estudi i que és el projecte més viable i econòmic per fer possible la gestió de vehicles a la zona alta de la parròquia. “Per aquest projecte aprofitarem la concessió del 15% que negociaríem amb propietaris i, ja que és una zona no edificable perquè és una zona de caiguda de rocs, s’hi alçaria un edifici vertical sense edificació”. Dins el projecte també s’ha de tenir en compte que caldrà assentar-hi barreres dinàmiques però les mateixes parets de construcció servirien de mur de contenció. Asseguren que han estat mirant alternatives i propostes per solucionar la problemàtica de la falta d’aparcament a la parròquia i que aquesta és l’alternativa més econòmica i sostenible que es podria fer des del Comú.

Aquesta proposta ve de la mà del projecte de la Casa dels Guies, una aposta que la candidatura de Magallón ha donat molt protagonisme durant la campanya. El candidat a cònsol major assegura que “aquest projecte és necessari per la parròquia i per fer arribar visitants a la zona alta d’Escaldes. Si equipem CIAM amb la casa dels guies farem d’aquest un punt de sortida de la Vall del Madriu”, remarca Marc Magallón, que aposta perquè “aquest punt sigui també una localització que aplegui tots els guies del país, com per exemple el guies de rutes de muntanya o guies de la ruta del romànic, que actualment no tenen seu, i esdevindria així un lloc de referència pel turisme de muntanya.