Liberals proposa la construcció d’un pàrquing soterrat per solucionar la falta d’aparcament

El Comitè Liberal d’Escaldes-Engordany ha constatat el malestar dels veïns de la parròquia davant la falta d’aparcament que existeix a la zona del Clot d’Emprivat, a causa de la construcció d’habitatges. 

Els membres del Comitè han comprovat com les obres han produït una dràstica reducció de les places d’aparcament comunals a Escaldes-Engordany, generant que paral·lelament tampoc es pugui donar servei als milers de turistes que ens visiten anualment. Un fet que, en conseqüència, ha provocat la reducció d’ingressos a les arques comunals i que pot posar en risc el desenvolupament de projectes essencials a la parròquia.

En aquest context, el Comitè liberal escaldenc veu necessari la realització d’un estudi per la construcció d’un aparcament soterrat a l’avinguda Nacions Unides, paral·lel a l’aparcament Empark, ja existent en l’avinguda del Consell de la Terra. El Comitè alerta, però, que l’estudi haurà de tenir en compte la galeria de serveis que ja existeix en una de les voreres que limitarà l’amplada de l’aparcament soterrat. Tanmateix, proposa que el finançament pugui ser en règim de concessió mitjançant un concurs públic o bé d’inversió pública que tinguin encaix al pressupost comunal.

Finalment, els Liberals escaldencs defensen que “és urgent que el Govern comunal s’avanci a la problemàtica abans que el seu abast sigui major i es pugui fer front amb mesures d’impacte real com la construcció de l’aparcament soterrat”.