Presentació de la candidatura Liberals d’Andorra + Independents per Escaldes-Engordany

Marc Magallón “Tenim molta il.lusió, ganes de fer bé les coses i treballarem de forma humil i propera per tirar la parròquia endavant”.

Aquest matí s’ha presentat públicament la candidatura que concorre a les eleccions per Liberals d’Andorra + Independents, a la parròquia d’Escaldes Engordany. El candidat a Cònsol Major, Marc Magallón ha explicat que són una candidatura plural i heterogènia, amb gent que ve de tots els sectors i estan determinats a ser opció de govern, per treballar de forma humil i propera i per donar veu a la ciutadania.

Ens aquest el candidat a Cònsol Major, ha parlat dels eixos del programa centrat en tres grans temes ineludibles. El primer és la gestió de l’aigua, en el qual la candidatura aposta per tres propostes a llarg, mitjà i curt termini. Ha parlat, també, de la necessitat immediata d’arribar a acords amb les parròquies veïnes per poder fer una interconnexió de xarxes, i tenir servei d’aigua en cas d’urgència, de tenir punts d’emmagatzematge d’aigua i de tenir més de dos punts de captació. Per altra banda, la candidatura continuarà estudiant la implementació global del servei d’aigua termal, i es valorarà com un estudi de mercat: la seva idoneïtat d’ampliació per tal de difondre el servei.

Per altra banda el Vivand, el principal eix comercial, s’ha de potenciar ja que és una zona comercial de primer nivell i una de les joies d’Escaldes Engordany. El candidat a remarcat la importància de treballar conjuntament amb la parròquia d’Andorra la Vella per tal de fer-ne una bona gestió i també ha parlat de la importància d’escoltar a la ciutadania i les associacions implicades per tal de fer les modificacions pertinents si fós necessari. “S’ha de trobar la fórmula perquè cap local estigui tancat, ho estudiarem des del primer dia” afirma Higini Martínez-Illescas, segon en la candidatura. També s’aposta per la continuïtat de la zona de visitants, incentivar el turisme, controlar el repartiment de mercaderies limitat i reestructurar els preus a la baixa de les terrasses en acord a una tarifa anual que sigui atractiva i adequada.

L’altre joia és la Vall del Madriu-Perafita-Claror, un espai protegit i rellevant i patrimoni natural per la UNESCO. S’apostarà per donar un fort impuls a aquest espai natural, acostant-lo a la ciutadania i als visitants. “És una proposta conjunta amb els cortalans per treure profit de la zona que tant estimem” anuncia Magallón que declara que apunten a Chamonix, capital mundial de la muntanya, per tirar endavant aquesta proposta. També es vol planificar i organitzar els principals punts d’entrada de la vall, facilitat l’aparcament i l’accessibilitat respectant totalment la vall i l’acord amb les condicions de la UNESCO. Aquest proposta, per altra banda, també donaria feina a la gent del país, gent preparada i compromesa amb el territori i des de la candidatura ja està en marxa tot un seguit d’estudis per donar sortida immediata a aquest proposta.

Per últim, Liberals d’Andorra + Independents aposten per la participació ciutadana. El poble ha de poder expressar la seva opinió en assumptes rellevants, de forma senzilla i ràpida. I s’apostarà per una democràcia directe que dóni veu als ciutadans i que els impliqui en el progrés constant i evolutiu de la ciutat.