Marc Magallón proposa construir una nova casa comuna

El conseller de Ld’A+I a la minoria del Comú d’Escaldes-Engordany, Marc Magallón, ha emplaçat a la majoria de la corporació parroquial a què “estudiïn la proposta de traslladar la casa comuna a un lloc més cèntric, concretament a un nou edifici davant de l’església de Sant Pere, i d’aquesta manera solucionar diversos aspectes amb una sola actuació”. La proposta l’ha fet durant la votació del punt 6 de l’ordre del dia de la sessió de Comú en què es proposava declarar desert el concurs d’idees per la remodelació de la façana i les plantes 1 i 5 de la casa comuna, donat l’elevat preu de l’execució dels treballs respecte a la proposta inicial de l’obra.

Pel que fa al projecte de nova casa comuna anunciat per Marc Magallón consisteix en la construcció d’un edifici “singular i emblemàtic” davant l’església de Sant Pere a la part alta de l’avinguda Carlemany per “ser un punt d’atracció i dinamitzador de l’entorn” i complir també amb l’objectiu d’oferir més places d’aparcament en aquesta zona, ja que l’edifici “disposaria de pàrquing”.

Pel conseller comunal de Ld’A+I el projecte es podria fer a la parcel·la que el Comú vol comprar a la família Rossell en aquella zona i per la que pagaria 4,5 milions d’euros, motiu pel qual es farà una reunió de poble per saber l’opinió dels escaldencs. D’aquesta manera la corporació parroquial deixaria d’invertir en l’actual casa comuna, construiria un nou edifici emblemàtic capaç de ser un pol d’atracció i s’estalviaria lloguers, que pugen a 160.000 € anuals, en poder traslladar equipaments culturals a l’actual casa comuna.

Suport al Pla d’ordenació i urbanisme de la parròquia d’Escaldes-Engordany

El conseller de Ld’A+I, Marc Magallón, ha donat suport a l’exposició pública del projecte de revisió del Pla d’ordenació i urbanisme de la parròquia (POUPEE). Magallón ha destacat del pla d’urbanisme que “manté Escaldes-Engordany com una parròquia pionera en aquest aspecte”, ha valorat molt positivament “com quedarà la zona del Clot d’Emprivat, la gran quantitat de zones verdes que tindrà, malgrat que ha calgut donar més altura als edificis” i ha emfatitzat “que és molt difícil estar en contra d’un projecte com aquest, ja que és bo per Escaldes-Engordany”.