Marc Magallón: “No té sentit que calgui la firma de quatre cònsols per canviar un rètol a la vall del Madriu”

El conseller liberal Marc Magallón ha proposat, durant la sessió del Consell de Comú d’Escaldes-Engordany, que es delegui en la direcció de la comissió gestora de la Vall del Madriu-Perafita-Claror alguns aspectes de la gestió del dia a dia per poder avançar feina.

Magallón ha posat l’exemple que “actualment cal l’acord de quatre cònsols perquè es pugui canviar un rètol publicitari o informatiu de la Vall” fet que xoca amb la voluntat de fer coses en aquella zona. De fet, Magallón ha sentenciat que “és aberrant que per fer una despesa de 500 euros es necessiti l’acord dels quatre cònsols, és la manera de no fer res”.

La proposta del conseller liberal vol evitar la paràlisi que viu la gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror establint un topall per sota del qual la direcció de la comissió gestora podria actuar sense el permís explícit dels quatre cònsols. Magallón ha exposat durant el ple que “Escaldes-Engordany sigui pionera en demanar les modificacions necessàries que permetin la creació d’una figura jurídica que gestioni la vall i que eviti que les decisions només es prenguin en les reunions de la comissió”.

Marc Magallón, durant la sessió de Consell de Comú d’Escaldes-Engordany

Satisfet amb la sol·licitud d’agilitar la modificació de les transferències

El Comú d’Escaldes-Engordany ha enviat una carta tant al cap de Govern com al Consell General perquè s’agiliti l’aprovació de la modificació de la Llei qualificada de transferències comunals, ja que la parròquia rebrà, segons els criteris del nou text, entre 200.000 i 300.000 euros més.

Magallón ha explicat que “tant l’oposició com la majoria reclamem el que per llei ens pertoca” i s’ha mostrat satisfet amb l’enviament de la missiva perquè el Consell General aprovi en aquest quart trimestre l’aprovació de la modificació de les transferències comunals.