Liberals i PS reclamen al Comú minimitzar l’impacte de les obres per als comerciants de Carlemany

Els consellers de les minories al comú d’Escaldes-Engordany, Marc Magallón de Liberals d’Andorra i Cèlia Vendrell (PS+I) han reclamat que la segona fase de les obres d’embelliment de l’avinguda Carlemany es faci minimitzant el màxim possible l’impacte que pugui tenir per als comerciants de les zones afectades. En aquest sentit, han posat en relleu que els treballs que des de fa uns mesos es fan a la part alta i que s’han d’acabar en pocs dies han suposat un important “handicap” per als botiguers i han defensat que no s’han fet amb prou cura per reduir els efectes negatius.

Magallón i Vendrell han fet aquest dijous un recorregut per la zona en obres i han explicat els problemes que els treballs han ocasionat als negocis de l’avinguda durant aquests mesos. Així, el conseller liberal ha comentat que “els agrada com està quedant Carlemany però el handicap a nivell de caixa s’ha fet notar”. El principal problema, al seu entendre, ha estat el fet que s’hagi tancat tot el tram –entre l’avinguda de les Escoles i el carrer Ciutat de Sabadell-, separant les dues voreres del carrer quan només s’actuava a algunes parts. “La zona estava tancada des de l’inici, separant els dos cantons, però a l’interior no s’hi treballava”, ha comentat Vendrell, tot posant l’exemple que “es va estar quinze dies traient mobiliari amb les tanques posades quan no calia”.

Aspectes de les obres de l’avinguda Carlemany (12 juliol 2018)

Els consellers de L’A i PS+I al Comú escaldenc han demanat a la majoria que es tingui en compte aquesta “experiència” quan, al setembre, comenci la segona part del projecte, que afectarà el tram entre el carrer de la Unió i l’entrada del pàrquing de les Closes. En aquest sentit, Magallón ha advertit que aquest tram “és molt més delicat perquè la tardor és potencialment més forta a nivell turístic i la part baixa és de les més animades del país”. Per això, ha reclamat que “es tingui bona cura del que no s’ha fet del tot bé en aquesta primera part” i que “es miri de sectoritzar al màxim les zones tallades” així com aconseguir que “la celeritat dels treballs sigui màxima”.

De forma similar s’ha expressat Vendrell. “Demanem que el que ha passat no torni a succeir, que es permeti al màxim la circulació entre totes dues bandes, que siguin més curtes les sectoritzacions i que abans d’obrir nous trams, es tanqui els que s’estiguin fent”, ha apuntat, tot incidint en el fet que “això perjudica molt els comerciants”, ja que “si has de buscar per on pots travessar a l’altre costat, molta gent no ho fa i això pot suposar la pèrdua d’una possible venda”.

Aspectes de les obres de l’avinguda Carlemany (12 juliol 2018)