Liberals d'Escaldes-Engordany exigeixen solucions als reiterats talls d'aigua

Consideren que s’han de posar en marxa accions per garantir el subministrament d’aigua potable i evitar danys econòmics a la parròquia. 

El comitè parroquial d’Escaldes-Engordany dels Liberals d’Andorra creu que ha arribat l’hora que la situació extremadament delicada del subministrament d’aigua a la parròquia se solucioni per evitar danys econòmics. Recordem que els talls d’aigua que Escaldes-Engordany està patint de forma reiterada als darrers mesos afecta, no només als residents, sinó també als turistes i als establiments hotelers i d’esbarjo de la parròquia que no poden oferir els seus serveis perjudicant greument la imatge d’Escaldes-Engordany.

Per això, volem exposar, de nou, les tres solucions que han de permetre garantir el subministrament d’aigua a la població i que s’han de posar en marxa de manera conjunta i imminent: la primera, la creació de dos nous dipòsits, tot i que amb retard, ja està en marxa; la segona, que pensem seria la solució més ràpida, és fer l’embrancament amb la xarxa d’aigües d’Andorra la Vella i, la tercera, fer noves captacions freàtiques i externes a la zona de Ràmio.

Actualment, sabem del cert que no es disposa de cap estudi tècnic ni per l’embrancament de la xarxa comunal amb la d’Andorra la Vella (cost, temps, adequació de pressions, possibles bombes, canvis de vàlvules, obertura de carrers, …) ni per noves captacions (cost, temps, impacte, acords amb FEDA, obertura de carreteres, …)

Per aquest motiu, instem als responsables comunals que encarreguin, de manera urgent, els estudis tècnics que han de permetre l’embrancament de la xarxa amb la d’Andorra i les noves captacions d’aigua. D’aquesta manera, es podrien executar les tres solucions de forma ràpida i efectiva i, per tant, garantir el subministrament d’aigua potable al poble d’Escaldes.

Escaldes-Engordany, 12 de juny de 2016

Comunicació Liberals d’Andorra