Ld’A Escaldes-Engordany exigeix al Comú que controli la càrrega i descàrrega a Vivand

El comitè parroquial de Liberals d’Andorra a Escaldes-Engordany denuncia la manca de control dels vehicles estacionats a la zona de Vivand durant les hores que està permesa la càrrega i la descàrrega. Aquesta mancança propicia que alguns d’aquests vehicles “s’hi passin hores aparcats” i que en determinats moments “la totalitat del marge esquerre de Vivand estigui ocupat per furgonetes i camions”. A més, des del comitè parroquial apunten que “alguns d’aquests vehicles de grans dimensions estan algunes hores aparcats sense realitzar cap tipus de càrrega i descàrrega”.

Des de Ld’A Escaldes-Engordany també es fa incidència en el fet que a les zones de càrrega i descàrrega situades en carrers adjacents a Vivand, sí que es fa un control del temps dels vehicles, arribant-los a multar si excedeixen el temps establert, “motivant encara més que els transportistes deixin els vehicles a Vivand” apunten.

Per aquest motiu, des del comitè parroquial de Liberals d’Andorra a Escaldes-Engordany es demana al Comú que “revisi i controli la zona de Vivand per evitar que cada matí sembli un polígon industrial”. De fet, els liberals escaldencs proposen a la corporació comunal liderada per Trini Marín un seguit d’actuacions a fer per evitar l’acumulació de vehicles de transport a Vivand. D’una banda, proposen que s’habilitin més zones de càrrega i descàrrega als carrers perpendiculars a Vivand amb el corresponent control horari, aquest control horari haurà de ser més estricte a l’avinguda Carlemany. Per l’altra, reclamen al Comú d’Escaldes-Engordany que habiliti places per camions i furgonetes als pàrquings descoberts propers a Vivand i una nova zona de càrrega i descàrrega a l’avinguda del Consell de la Terra.

Els liberals escaldencs fan totes aquestes propostes amb l’objectiu que “Vivand estigui lliure de vehicles de transport el màxim de temps possible” i mantingui el seu estatus d’avinguda per a vianants també durant els matins. Per això, indiquen que “amb les actuacions proposades els professionals poden realitzar la seva tasca de càrrega i descàrrega sense que Vivand aparegui plena de furgonetes i camions durant 4 hores”.