La solució del subministrament d’aigua passa per mancomunar serveis

Magallón: “Estem a 20 metres de solucionar el problema del subministrament de l’aigua!”

Avui els Liberals d’Andorra + Independents a Escaldes-Engordany han declarat conjuntament amb Cd’i + Liberals d’Andorra en relació a la problemàtica de l’aigua.

El candidat a cònsol major per la llista dels liberals Marc Magallón acompanyat d’Higini Martínez i Josep Mas Magallón, s’han trobat amb Jordi Minguillón, candidat primer de Cd’i + Liberals d’Andorra per escenificar al carrer de la Unió, just al costat de la rotonda de la Dama de Gel, el que serà la col·laboració intercomunal entre les dues parròquies.

Asseguren que el treball conjunt és necessari per donar solucions a la problemàtica de l’aigua a Escaldes-Engordany i que cal mancomunar el servei. Això vol dir que és fonamental poder embrancar les xarxes d’aigua de les dues parròquies per disposar-ne en cas d’emergència, “a part de solucionar el subministrament d’aigua si fós necessari també suposaria un gran estalvi per les dues administracions del comuns”.

Actualment Escaldes-Engordany disposa d’un diposit d’emmagatzematge d’aigua de 700 metres cúbics i un sol punt de subministrament d’aigua, mentre que el d’Andorra la Vella és de 15.000 metres cúbics i té quatre punts de provisionament. Per bé que és veritat que s’està construint un diòsit per Escaldes-Engordany de 5.000 metres cúbics, aquest no estarà llest fins la tardor de 2016, “aquesta previsió ens preocupa perquè no ens podem arriscar a quedar-nos desemparats durant onze mesos més”.

La proposta no tan sols passa per unir les xarxes des les dues parròquies per emergències, si no que una economia mixta entre les dues administracions comunals i CAPESA, per fer una única xarxa, podria ser una de les solucions que vingués a resoldre el problema de forma defintiva.