L’A Escaldes-Engordany vota a favor de la modificació del Pla d’Urbanisme perquè és “beneficiós per a la parròquia”

El Comú d’Escaldes-Engordany ha aprovat amb el vot a favor de Marc Magallón, conseller comunal de L’A, la modificació del Pla d’Urbanisme de la parròquia per permetrà construccions de fins a 20 plantes a la zona del Clot d’EmPrivat.

Magallón ha explicat que “he votat a favor perquè penso que és beneficiós per a la parròquia, ja que l’anterior pla d’urbanisme deixava molt poc espai d’ús públic al Clot d’Emprivat” i ha afegit que “d’aquesta manera els particulars disposaran de la mateixa volumetria per construir però en alçada i els ciutadans disposaran de més espai”.

Abstenció  “per manca d’informació” sobre l’aparcament vertical a la carretera de l’Obac

Marc Magallón s’ha abstingut en la votació per donar potestat als cònsols sobre les negociacions que estan duent a terme per la construcció d’un aparcament vertical a la carretera de l’Obac. Magallón ha subratllat que “ens hem abstingut perquè el document de què disposem no està signat i es continua negociant amb les dues parts” i ha afegit que “facultar un document que pot patir variacions és donar un xec en blanc als cònsols”.

El conseller liberal ha remarcat que “no crec que sigui un mal acord, ja que quan hi ha una negociació les dues parts han de cedir”. A més, ha recordat que“fa 20 anys que es parla d’aquest aparcament, que hi  hagut alt-i-baixos, i que ara és l’administració qui té interès a construir-lo”. Per últim, ha argumentat que “el document analitzat és bo pel Comú i reforçarà el paper de centre neuràlgic del país d’Escaldes-Engordany que, a més, necessitarà places d’aparcament quan es comenci a construir en la zona del Clot d’Emprivat”, tot i això “no podem donar carta blanca sense saber a quin acord s’acabarà tancant amb els privats” ha conclòs.

“Cal seguir potenciant la zona d’Engolasters com a atractiu turístic”

Per últim, Marc Magallón ha votat a favor de la concessió del lloguer de bicicletes BTT i bicicletes elèctriques BTT que es situarà a la zona del llac d’Engolasters. La concessió es fa conjuntament amb el Comú d’Encamp, ja que a l’altre costat del camí de les Pardines es situarà un altre equipament de lloguer. Magallón ha expressat que “cal seguir treballant en aquesta línia per potenciar la zona d’Engolasters com un espai de natura i esportiu”.