Govern respon que l’Aviació Civil Francesa encara no ha fet arribar els informes sobre l’heliport

Caldrà seguir esperant per saber què diuen els informes tècnics de l’Aviació Civil Francesa sobre la possible ubicació de l’heliport nacional a la zona de Les Tresoles. Aquesta ha estat la resposta a la pregunta presentada conjuntament entre Liberals d’Andorra i PS a la sessió del Consell de Comú d’Escaldes-Engordany que s’ha celebrat aquest dimecres a la tarda.

Marc Magallón, conseller de L’A+I, s’ha congratulat perquè “en quatre dies hem tingut la resposta del ministre a la nostra pregunta” i ha afegit que “estarem alerta i esperarem els informes de l’Aviació Civil Francesa per veure que diuen. Sobretot per saber si són només de viabilitat de la instal·lació” però ha remarcat que “ens interessa la perillositat, el nivell sonor i les molèsties als veïns de la zona”.

Tot i defensar la necessitat d’un heliport nacional, Magallón ha alertat, una vegada més, que “per la informació que hem pogut recaptar des de L’A, Les Tresoles no és ni de bon tros el millor lloc per emplaçar l’heliport i més tenint en compte que és de titularitat pública i pagat amb els diners de tots”. El conseller liberal també s’ha mostrat preocupat per “l’elevat cost econòmic de situar l’heliport en aquesta zona”, ja que s’ha de fer una gran inversió per adaptar el terreny on està previst ubicar-lo, “sense oblidar que els helicòpters hauran de sobrevolar l’estació transformadora situada al costat” ha conclòs.

 L’A reclama més seguretat a l’avinguda Carlemany

Les obres de remodelació i embelliment de l’avinguda Carlemany s’han adjudicat, aquest dimecres, per un import de gairebé 3,2 milions d’euros amb el vot favorable del conseller de L’A+I, Marc Magallón, que ha remarcat que “aprofitant que fem l’avinguda nova, que serà molt transitada, seria un gran error oblidar-nos d’augmentar les mesures de seguretat”. L’adjudicació dels treballs no inclouen aquest aspecte, tot i això des de la majoria s’ha informat que s’incorporaran més endavant.