El Comitè parroquial d'Escaldes-Engordany reclama majors mesures de seguretat a 'Vivand'

El comitè parroquial de Liberals d’Andorra (Ld’A) d’Escaldes-Engordany posa de manifest el seu neguit davant la passivitat del Comú d’Escaldes-Engordany per instal·lar elements provisionals de seguretat a l’avinguda Carlemany, siguin pilones o siguin altres elements com arbres en grans testos, que dificultin o dissuadeixin possibles atacs terroristes a la zona per als vianants de ‘Vivand’. Aquesta part de l’avinguda Carlemany per motius orogràfics, fa baixada i totalment recta, i per l’elevada concentració de públic és considerada altament sensible per rebre atacs terroristes que es puguin desenvolupar amb vehicles a gran velocitat.

Recordem que després dels tristos atemptats de Barcelona, es van produir reunions entre el cap de Govern i els cònsols d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany per tal d’adequar la remodelació de les avingudes Carlemany i Meritxell amb elements de seguretat per evitar aquest tipus d’atacs. Des del comitè parroquial de Ld’A d’Escaldes-Engordany tenim constància que s’està treballant per instal·lar aquest tipus de proteccions  per part de l’empresa adjudicatària de les obres de remodelació.

Tot i això, creiem que és necessari que s’instal·lin, sense més dilacions, elements provisionals fins a incorporar els definitius, previstos en la futura remodelació de les avingudes Carlemany i Meritxell. Per últim, considerem que la instal·lació de mesures provisionals de protecció dels vianants és totalment compatible amb la coordinació amb les tasques dels serveis d’emergències, ja que Escaldes-Engordany disposa de carrers perpendiculars a la zona de ‘Vivand’.