#EC2019 – UxEE potenciarà el turisme a la Vall del Madriu-Perafita-Claror amb una casa de guies

La Vall del Madriu-Perafita-Claror és un espai protegit, declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO, que cal preservar i potenciar com atractiu turístic. Des d’Unió X Escaldes-Engordany “considerem que és una vall oblidada i que cal aprofitar molt més” ha assegurat Jordi Moreno, número 2 de la candidatura.

Una de les propostes incloses al programa de UxEE per potenciar el turisme a la vall és “la instal·lació d’una casa de guies mòbil de fusta que s’integri en el paisatge i que ubicaríem just a l’inici del camí d’accés” ha explicat Moreno. Aquesta seria una solució provisional mentre es negocia als propietaris d’una de les bordes situades a tocar del corriol d’accés per reformar-la i construir una casa de guies de l’estil com les que hi ha a Chamonix.

Per tal de donar la millor informació possible sobre la Vall del Madriu-Perafita-Claror “els guies estarien especialitzats 100% en l’entorn, cosa que permetria donar una informació molt completa i recomanar recorreguts segons l’edat i la forma física dels visitants”. A més, UxEE crearà el Centre d’Interpretació de la Vall del Madriu-Perafita-Claror al bell mig de la parròquia per donar-la a conèixer entre els visitants i turistes.

Altres opcions que es contemplen per a aquest espai al programa d’Unió X Escaldes-Engordany és la possibilitat que els cortalans hi puguin accedir amb quads elèctrics, amb autorització prèvia del Comú, potenciar el Pla de la Gestió conjuntament amb la resta de comuns implicats i mantenir els camins empedrats, tret diferencial de la vall.