#EC2019 – UxEE proposa connectar la xarxa d’aigua potable amb Andorra la Vella i Encamp

La candidatura d’Unió X Escaldes-Engordany s’ha marcat com a objectiu evitar que es tornin a repetir els episodis de talls de subministrament d’aigua potable a la parròquia. Per això, tot i les millores que ha realitzat CAPESA a la captació d’aigua de la Vall de Madriu s’han de diversificar les fonts que proveeixen d’aigua la parròquia.

El candidat a cònsol major, Higini Martínez-Illescas, ha assegurat que “la situació ha millorat molt amb els dos nous dipòsits i l’ETAP (Estació de Tractament d’Aigua Potable) que s’està acabant, però tot i això el 95% de l’aigua depèn de la captació de la vall del Madriu” el que continua sent un risc per l’abastiment. Per aquest motiu “insistim en el fet que s’ha de dur a terme la connexió amb la xarxa d’aigua d’Andorra la Vella i, fins i tot, amb Encamp”.

Jordi Moreno i Higini Martínez-Illescas davant els nous dipòsits de Capesa

Martínez-Illescas s’ha mostrat molt preocupat per aquesta dependència gairebé exclusiva de la captació de la vall del Madriu, ja que “si mai passés algun succés que contaminés la captació, deixaria la parròquia durant mesos sense aigua potable” i per això ha subratllat “volem ser previsors”.

Altres mesures que es contemplen per garantir l’abastiment d’aigua potable al programa de UxEE és la recerca de noves captacions d’aigua dins de la parròquia. A més, des de la candidatura es treballarà per assolir més representació en el Consell d’accionistes de CAPESA on el Comú només té 2 dels 7 representants que el conformen.