#EC2019 – UxEE vol un Clot d’Emprivat amb torres singulars i més espais per a tothom

El desenvolupament urbanístic del Clot d’Emprivat és un dels reptes més importants que actualment afronta la parròquia d’Escaldes-Engordany. Des de la candidatura d’Unió X Escaldes-Engordany es treballarà per aconseguir que aquesta zona cèntrica i neuràlgica es converteixi en un pol d’atracció turística i mantingui gran part dels espais verds i parcs dels quals disposa actualment.

La modificació del pla d’urbanisme parroquial (POUPEE) aprovada l’any 2017 atorga a la zona del Clot d’Emprivat la possibilitat de construir torres de fins a 20 plantes alliberant un mínim del 15% d’espai a peu de carrer. Des de UxEE “creiem que aquest espai és del tot insuficient, i a més, serà gestionat pel privat, per tant, el Comú no podrà decidir quin ús se li’n dona” indica Higini Martínez-Illescas.

Membres de la candidatura d’Unió X Escaldes-Engordany en un dels parcs que desapareixeria a Clot d’Emprivat

Pel que fa a la construcció de les torres, “volem que aquestes siguin singulars i no les típiques torres d’edificis amb terrasses” remarca Higini Martínez-Illescas. Les edificacions singulars aportarien una revalorització de la zona i permetria que es convertís en un pol d’atracció turística. A més, s’acordaria amb els privats “la instal·lació d’il·luminació led que es pogués coordinar entre les diferents torres per fer diferents mosaics de llums”.

Des de UxEE “creiem que encara som a temps d’evitar mals majors” ha manifestat el candidat a cònsol major de UxEE que assegura que “només cal voluntat política perquè el Clot d’Emprivat sigui un referent per a la parròquia i per al país i que tots els escaldencs i escaldenques el seguim gaudint com fins ara”.