#EC2019 – UxEE implementarà un bus comunal gratuït pels joves i majors de 65 anys

La dinamització econòmica de la parròquia és un dels eixos principals del programa d’Unió X Escaldes-Engordany. Aquesta dinamització només pot ser completa si inclou els barris allunyats del centre d’Escaldes. Per aquest motiu, des de UxEE s’impulsarà un bus parroquial que millori la connectivitat d’aquests veïnats amb el centre i des del Comú es faran polítiques que fomentin l’economia d’aquestes zones.

Marc González, número 4 de la llista d’UxEE, subratlla que “no s’està fent prou pels nuclis allunyats del centre” i que des d’Unió X Escaldes-Engordany “impulsarem un bus parroquial que permeti accedir als veïns de Fiter i Rossell, la Plana, Can Diumenge, Sant Jaume i altres zones allunyades de la parròquia fins al centre”. A més, ha avançat que “el servei de bus parroquial serà gratuït pels majors de 65 anys i pels joves”.

Marc González, Elisabet Zoppetti, Higini Martínez-Illescas i Noelia Dobarro a la rotonda d’accés a Engolasters

A parer de González és necessari revertir la situació dels barris allunyats del centre que “se senten desplaçats”. Per això, des de UxEE es treballarà per impulsar l’economia d’aquestes zones rebaixant algunes de les taxes comunals en aquests sectors i fent-ne una promoció activa per donar-los visibilitat per als visitants de la parròquia.

Indicadors de ‘centre ciutat’ als vials perifèrics

Els vials perifèrics i de circumval·lació de la parròquia són necessaris per a la fluïdesa del trànsit però no s’aprofiten perquè els visitants sàpiguen com accedir al centre d’Escaldes-Engordany. Per aquest motiu, millorarem la informació que s’ofereix al visitant posant indicadors de “centre ciutat” a tots els vials de la nostra parròquia.