Liberals considera que el comú escaldenc no potencia la construcció de pisos de lloguer assequible

El Comitè Parroquial de Liberals a Escaldes-Engordany ha constatat la manca d’incentius per part del comú perquè arribin al mercat pisos de lloguer a preus raonables i que la gran majoria de famílies es puguin permetre.

De fet, la corporació parroquial ha comunicat que l’any 2020 es van construir 108 pisos de lloguer per l’exoneració del 70% de l’impost de construcció. Des del comitè escaldenc han constatat que aquesta reducció ja estava vigent abans de l’arribada del PS al govern comunal.

Un altre dels punts que es subratllen des de Liberals Escaldes-Engordany és que l’exoneració de part de l’impost de construcció, per si sola, no és un incentiu suficient per a rebaixar els preus dels lloguers, ja que segons afirmen, només suposa una reducció de 3.656 € en el cost de construcció d’un pis de 100 m².

D’altra banda, i segons han pogut determinar, la immensa majoria dels 108 pisos de lloguer construïts a la parròquia l’any 2020 no s’han destinat a lloguers assequibles sinó que tenen preus prohibitius per la gran majoria de les butxaques, quedant molt lluny de les proclames socialdemòcrates que aquests habitatges contribuiran a ajudar a les famílies a viure dignament a Escaldes-Engordany.

Des de L’A Escaldes-Engordany reclamen al comú liderat per Rosa Gili polítiques efectives perquè la parròquia pugui ampliar el mercat de pisos de lloguer a preus raonables. En aquest sentit, emplacen als actuals mandataris comunals a fer servir altres instruments al seu abast com la reducció al 0% de la cessió econòmica obligatòria per aquelles promocions que es destinin al mercat de lloguer. Els liberals escaldencs remarquen que aquesta figura està donant molt bons resultats a altres parròquies i que podria ser de gran utilitat.

Per últim, el comitè d’Escaldes-Engordany emplaça al comú a fer servir altres mecanismes a la seva disposició com el que contempla l’article 33 de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme que permet destinar a pisos de protecció pública els terrenys provinents de la cessió obligatòria, així com, els diners recaptats per la cessió econòmica.