El Comitè d’Escaldes-Engordany proposa premiar el reciclatge de residus

Foto: Altaveu.com

Liberals Escaldes-Engordany celebra la posada en marxa de les noves casetes de reciclatge que funcionen amb targetes magnètiques i que determinen franges horàries per dipositar els diferents tipus de residus.

Els Liberals escaldencs consideren que accions com aquestes són necessàries per potenciar el reciclatge a la parròquia, però conviden al Comú a fer un pas més enllà, premiant als usuaris d’aquestes casetes. En aquest sentit, proposen la creació d’una targeta cívica per als residents a Escaldes-Engordany que permeti aconseguir avantatges, descomptes o promocions per a tots aquells que reciclin d’una forma adequada.

Precisament, el comitè liberal destaca que un servei semblant al que ells proposen es podria dur a terme a Ordino, després que el segon projecte més votat al pressupost participatiu ordinenc contemplés la posada en marxa d’una màquina que premia a les persones per reciclar correctament. A més, subratllen que aquest sistema també es fa servir en altres països com Dinamarca, Bèlgica o Suècia.

Per això, proposen a l’equip comunal que tinguin en compte aquesta possibilitat per poder incentivar el reciclatge a la parròquia i seguir promocionant accions per a lluita contra el canvi climàtic i el respecte pel nostre entorn natural.