El comitè escaldenc de Liberals d’Andorra vol que el Comú es posicioni en contra de la ubicació de l’heliport per les afectacions “inacceptables” als veïns

El comitè parroquial de Liberals d’Andorra a Escaldes-Engordany vol que els cònsols major i menor es posicionin en contra de la ubicació del futur Heliport Nacional a la zona de Les Tresoles d’Encamp.

El comitè escaldenc fa aquesta sol·licitud als responsables comunals després d’accedir als estudis encarregats per Govern que analitzen el sobrevol de les trajectòries d’enlairament i aterratge dels helicòpters i que clarament afectarien els veïns escaldencs propers a l’Heliport Nacional. Precisament, tant Trini Marín, Cònsol Major, com Marc Calvet, Cònsol Menor, han manifestat públicament que es posicionarien en contra de la ubicació d’aquesta infraestructura si perjudica els ciutadans d’Escaldes-Engordany.

Segons les dades dels informes consultats pel comitè escaldenc de Liberals d’Andorra les dues sortides projectades del sobrevol de l’heliport afecten zones poblades d’Escaldes-Engordany i també d’Encamp, ja que els aparells hi passaran a una alçada d’uns 115 metres. El tipus d’heliport que es construirà, d’enlairament amb plataforma, encara accentua més les molèsties als veïns.

D’una banda, l’estudi encarregat de contaminació acústica amb el tipus d’helicòpters previstos per operar a l’Heliport Nacional preveuen uns nivells de decibels inacceptables per la ciutadania. De l’altra, el nivell de perillositat en cas de fallida del motor és alt, ja que l’homologació de l’heliport amb el tipus de plataforma projectada, no preveu poder continuar el vol en cas que un dels dos motors falli en el moment de l’enlairament, suposant un risc elevat pels veïns de la zona i els usuaris de la instal·lació.

Des del comitè liberal a Escaldes-Engordany “creiem que aquests motius són suficients per demanar l’immediat posicionament dels cònsols de la parròquia en contra de la ubicació de l’Heliport Nacional a Les Tresoles per garantir la seguretat, la qualitat de vida i el descans dels veïns”.

Podeu consultar l’estudi sobre l’impacte sonor de l’Heliport al següent enllaç:
ESTUDI IMPACTE SONOR HELIPORT NACIONAL