Apostem per l'aprofitament de l'aigua termal

Liberals d’Andorra + Independents a la parròquia d’Escaldes-Engordany aposta per l’aprofitament de l’aigua termal com a recurs energètic i reclam turístic.

Marc Magallón: “Tenim un recurs natural de gran qualitat i li hem de treure profit potenciant la zona alta d’Escaldes-Engordany amb propostes turístiques de benestar i salut”.

Avui els candidats de Liberals d’Andorra + Independents, a la parròquia d’Escaldes- Engordany, s’han desplaçat al Pont de la Tosca, on a principis del segle passat alguns hotels acollien aquells turistes que venien a gaudir de la qualitat de les aigües minerosanitàries. En aquest escenari, Marc Magallón i els seus companys de viatge, han aprofitat per parlar de la seva proposta de l’aprofitament de l’aigua termal.

El grup encapçalat per Magallón vol impulsar iniciatives privades a la part alta d’Escaldes-Engordany per potenciar el turisme de benestar i salut, i recuperar així, l’encant turístic que la zona havia tingut a principis dels anys vint. Com a proposta, també plantegen impulsar la zona del Roc del Metge, “un atractiu turístic que cal potenciar, per això arribarem amb acords amb inversors privats i farem accions concretes”.

També han parlat de l’aprofitament de l’aigua termal, com a recurs energètic, tal i com ja s’havia fet fa uns anys. Magallón te clar que “s’ha de captar l’aigua i reconduïr-la amb tubs, sempre tenint en compte els metres cúbics per segon disponibles”, i afegeix, “hem calculat que podríem abastir la part alta d’Escaldes amb una aigua, de qualitat, a 68 graus”.