Troguet creu que també cal indemnitzar els particulars afectats pel tancament de la RN22

El Comú d’Encamp ha aprovat, aquest dijous en sessió extraordinària, les ajudes econòmiques excepcionals als comerços del Pas de la Casa afectats pel tancament de la carretera RN22 durant 18 dies per una esllavissada. La mesura, aprovada per assentiment, és l’equivalent al 7% de l’import de radicació, de la taxa d’higiene i dels preus públics de la instal·lació de terrasses i d’exposició de mercaderies a la via pública.

Tot i aplaudir la mesura, Jordi Troguet ha obert la porta a ampliar aquestes ajudes a “treballadors que han estat perjudicats econòmicament”. En aquest sentit, ha posat d’exemple persones que tinguin contractat el servei de llar d’infants i que l’empresa els hagi obligat a agafar vacances. Per aquest motiu, els ha emplaçat a “fer arribar les seves demandes al comú” perquè s’estudiïn i analitzin en comissió per poder valorar “els problemes i neguits dels treballadors per aquest tancament”.

Jordi Troguet i Maribel Lafoz durant la sessió de Comú (23/05/2019) – Foto: Comú d’Encamp

La reducció del 7% dels impostos abans mencionats als empresaris i comerciants s’aplicarà en el pròxim rebut o es farà un retorn si ja s’ha cobrat. El càlcul s’ha fet a partir del que representen sobre la facturació anual dels comerços els dies de tancament de l’accés des de França. El Comú d’Encamp preveu destinar uns 90.000 euros a aquests ajuts, en base a les dades de recaptació de les quals disposa. El conseller Jordi Troguet ha defensat que “calia prendre mesures per ajudar als comerciants i empresaris”, remarcant que “havien de ser lògiques i coherents per evitar abusos, destinades, exclusivament, a comerços que ja estaven oberts”.