Troguet i Lafoz: “Volem un pla de futur per a Encamp i el Pas de la Casa”

Els consellers de L’A al Comú d’Encamp, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, tenen molt clar que el pla de dinamització econòmica que ha d’aprovar la corporació comunal “ha de ser un pla de futur per Encamp i el Pas de la Casa amb accions encaminades a mitjà i llarg termini”.

El pla de dinamització econòmica, que encara no ha estat aprovat en sessió de Consell de comú, tindrà dos vessants, una pel poble d’Encamp i l’altra pel Pas de la Casa, ja que “són dues realitats diferents” ha apuntat Maribel Lafoz. La consellera liberal reclama que “el pla no es pot centrar en accions a un o dos anys amb caràcter electoralista”. De fet, ha puntualitzat “una cosa és que es puguin començar a veure algunes accions pròximament per l’inici de l’execució del pla i una altra que aquestes no es facin pensant en la dinamització de la parròquia a mitjà i llarg termini”.

Maribel Lafoz ha explicat, en l’atenció als mitjans posterior a la sessió de Consell de comú d’aquest dijous, que “hem decidit no impugnar l’adjudicació del pla de dinamització per part de la majoria –per no haver demanat com a mínim dos pressuposts com exigeix la llei–, pensant en la parròquia i així poder tirar endavant aquest projecte”. Tot i això, ha remarcat que “els consellers liberals estaran al costat d’aquesta iniciativa sempre que es mantingui el compromís del Cònsol Major de deixar-los participar”.

 Liquidació del pressupost de l’any 2017

El Comú d’Encamp ha tancat la liquidació del pressupost del 2017 amb un superàvit d’1,6 milions d’euros. Els consellers liberals van votar a favor del tancament de comptes, tot i això Jordi Troguet va matisar que “és evident que quan no gastes, i només ingresses, ha d’haver-hi beneficis” i va lamentar “la poca inversió realitzada al Pas de la Casa”, posant l’exemple de “les obres de la nova llar d’infants pressupostades per l’any passat i que encara no han començat”.