Troguet i Lafoz mantenen que el Cònsol Major desatén la parròquia d'Encamp

Els consellers comunals de Liberals d’Andorra+Independents (Ld’A+I), Jordi Troguet i Maribel Lafoz, han reafirmat, aquest dijous en roda de premsa, que “el Cònsol Major d’Encamp desatén la parròquia en realitzar tasques professionals i particulars en horari laboral”. De fet, els consellers liberals han convidat el Cònsol “a donar un volt per la parròquia, Pas de la Casa inclòs, perquè s’adoni en quin estat es troba.”

Els consellers de Ld’A+I han afirmat que “no és la primera vegada que el Cònsol Major realitza tasques professionals en horari laboral i així ens ho han fet arribar diversos ciutadans.” Precisament, i en aquest sentit, Troguet i Lafoz no descarten que acabin demanant la dimissió de l’actual Cònsol Major si continua fent feines particulars en horari laboral “quan hauria d’estar realitzant la tasca per la qual se’l va votar.”

Troguet i Lafoz han explicat, de nou, que no es qüestiona la legalitat de les accions dutes pel Cònsol Major, el que es qüestiona “és l’ètica política” tot afegint “que demanin als ciutadans d’Encamp què en pensen d’aquestes activitats del Sr. Cònsol”. Finalment, els consellers de Ld’A+I Encamp han remarcat “la necessitat de legislar al respecte” per delimitar clarament les incompatibilitats dels càrrecs públics. Lamenten, però, que “s’hagi arribat a aquest punt donat que fins ara no ens havíem trobat mai en aquesta situació.”

Satisfets amb la decisió del Tribunal Constitucional

D’altra banda, Troguet i Lafoz s’han congratulat per l’admissió a tràmit per part del Tribunal Constitucional del recurs d’empara per vulneració del dret a la igualtat dels consellers de la minoria. Troguet i Lafoz creuen que “el fet que el Tribunal Constitucional vulgui arribar al fons de la qüestió és una bona cosa”. Els consellers encampadans esperen que la sentència del TC els sigui favorable.