Promourem una cursa de muntanya de format kilòmetre vertical

Liberals d’Andorra + Independents, acompanyats per Ferran Teixidó, expliquen que promouran una cursa de muntanya de format kilòmetre vertical.

Alain Arias “és la nostra prioritat fer de la nostra parròquia un espai natural esportiu, amb activitats de lleure i esports d’estiu i hivern”

Liberals d’Andorra + Independents, a la pàrròquia d’Encamp, han explicat a la zona de les Pardines les seves propostes d’aprofitament dels magnífics espais natiurals de la parròquia per a la pràctica d’esportas de natura i estiu. Arias manifestava “el nostre entorn és idoni per a desenvolupar activitats d’exterior i d’esport com ara el parapent, trekking, etc. Però amb especial incidència en les curses de muntanya, nacionals i internacionals”.

Acompanyats del corredor de muntanya, Ferran Teixidó, han explicat amb detall el que pot ser un dels pols d’atracció en aquest àmbit. Teixidó diu “l’entorn dóna per fer, perfectement, una cursa del tipus vertical, d’una llargada de 1.200 metres i amb un desnivells de 1.000 metres. Allò que es coneix com a Kilómetre vertical”. Teixidó apuntava “Encamp té les condicions idònies pèr fer la sortida al centre del poble, davant del Comú per exemple i arribar a assolir els 1000 metres en poc més d’un kilòmetre (1200 metres concretament)… Un tipus de cursa molta apreciada arreu d’Europa i que pot portar molta gent a la parròquia”

Arias manifestava que “aquest tipus d’esdeveniments, porten gent de fora i també impliquen gent del poble. El voluntariat també és fonamental… I el cost d’aquesta iniciativa és molt baix…”