L’oposició queda fora de l’elaboració del pressupost d’Encamp

L'A Encamp s'absté en la votació en "no sentir-se part implicada"

Els consellers de Liberals d’Andorra al Comú d’Encamp, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, han denunciat que “una vegada més l’oposició ha quedat fora de l’elaboració del pressupost parroquial”. Aquest ha estat el motiu principal perquè els consellers encampadans s’hagin abstingut en la votació d’un pressupost “en el qual no som part implicada i, per tant, mantenim la línia dels últims dos anys i hem votat abstenció”.

Pel que fa a les dades econòmiques recollides als comptes, Troguet ha subratllat que els números comunals van bé “gràcies al bloqueig que va fer Liberals d’Andorra de les lleis de transferències i competències i que ha permès que aquest any els comuns hagin rebut més diners”. A més, ha indicat que l’augment de la despesa en inversions “és habitual un any abans de les eleccions per les presses per fer tot el que no s’ha fet abans”.

Encara sobre el pressupost 2019, Maribel Lafoz ha volgut incidir en la diferència d’aquest amb els de principis de legislatura, “en el primer any van presentar un pressupost totalment pla, amb una contenció pressupostària que ha impedit fer un bon manteniment i ara es paguen les conseqüències en algunes instal·lacions”, com ara la llar d’infants del Pas de la Casa.

Crítiques pel desgavell de les contribucions especials

Des de L’A Encamp s’ha criticat el desgavell i la falta criteri a l’hora de fer pagar contribucions especials per l’arranjament de carrers i voravies als propietaris. Jordi Troguet ha reclamat que “s’aclareixin les condicions en les quals els propietaris paguen i en quines no”, ja que hi ha hagut zones on s’han engrandit les voravies on no s’ha hagut de pagar res i ara es reclama una contribució especial per l’embelliment de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand. A més, considera que “els propietaris d’edificis no han de pagar quatre vegades per fer les voravies, si el Comú vol anar embellint els carrers”.

“Fotografia ajustada a la realitat” del pla de dinamització

Bona valoració del pla de dinamització del poble d’Encamp i del Pas de la Casa. Maribel Lafoz ha explicat que “s’ha fet un bon treball amb moltes reunions, desplaçaments i visites in situ que han permès tenir una fotografia ajustada a la realitat” i ha afegit que “d’aquesta manera es posen evidència els punts forts i els punts febles que tenim, i com s’han d’afrontar des dels particulars, el Comú i Govern”. Troguet ha remarcat “el compromís que sigui quin sigui el color del pròxim govern comunal es seguirà amb pla de dinamització perquè tothom hi està implicat”.