Liberals Encamp lamenta la poca concreció del projecte de xarxa de calor al Pas de la Casa

La consellera de L’A Encamp, Maribel Lafoz, ha lamentat, durant la sessió de Consell del Comú d’Encamp que s’ha celebrat al Pas de la Casa, que “no s’hagi tingut en compte a Sercensa en l’elaboració del projecte de la xarxa de calor urbana que FEDA vol construir al Pas de la Casa” i que estarà connectada a la futura planta de cogeneració que la parapública vol instal·lar a la vila.

Lafoz ha indicat que “des de Sercensa ens han fet arribar el neguit per no haver-los tingut en compte en el projecte de xarxa de calor del Pas de la Casa”. De fet, la consellera liberal ha incidit en la manca de concreció del projecte, “si és un projecte que s’ha treballat molt de temps hauria de plantejar unes dades més concretes” ha argumentat. I és que ni tan sols el Cònsol Major, durant la sessió del Consell de Comú, ha sabut quantificar quin serà l’estalvi que tindrà la corporació per connectar-se a la futura xarxa de calor.

Davant de les poques dades que es coneixen sobre el projecte, Lafoz ha subratllat que “el treball que ara està fent FEDA recollint les dades dels immobles per saber quants es podran connectar a la xarxa de calor, potser s’hauria d’haver fet abans per poder informar a la ciutadania dels avantatges que pot suposar aquest sistema”. D’altra banda, ha plantejat que “espero que el projecte estigui més estudiat que el de la planta de cogeneració de Soldeu que és clarament deficitari”.

Per últim, la consellera Lafoz ha remarcat “la importància de coordinar el calendari d’execució dels treballs per instal·lar la xarxa de calor amb les obres de remodelació de la plaça de l’església, aprovada avui, per evitar que les voravies s’hagin d’aixecar, un cop reformades, per fer passar les canonades de FEDA”. Lafoz ha conclòs que “això suposaria no només una despesa suplementària innecessària sinó noves molèsties pels residents i turistes del Pas de la Casa”.