Liberals Encamp dona un “vot de confiança” al nou POUP

El Comú d’Encamp ha aprovat aquest divendres el nou Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP) amb el suport de Liberals d’Andorra. La consellera comunal, Maribel Lafoz, ha explicat que des de L’A “donem un vot de confiança al POUP tot i no haver conegut fins avui com ha quedat definitivament”.

Lafoz ha estat especialment crítica amb la majoria pel fet de no haver rebut informació del POUP amb anterioritat i haver-se assabentat de la nova planificació urbanística de la parròquia durant la sessió de Consell del Comú malgrat que fa molt temps que es treballa en l’actualització del POUP. L’última revisió data del 2006. A més, ha lamentat que “els tècnics no han presentat el POUP davant el comitè que treballa en el pla estratègic de dinamització de la parròquia”, tot i la petició que ella mateixa va fer al cònsol major perquè així fos.

Pel que fa al nou POUP, la consellera comunal de Liberals ha valorat positivament que reculli una de les accions del pla de desenvolupament estratègic com és la delimitació d’una zona de qualitat a les parts altes de la parròquia, Beixalís i Cortals, on es preservarà la conservació de l’espai verd i el conjunt del paisatge. En aquesta zona, també es podran construir hotels de més qualitat destinats a turistes de més poder adquisitiu, segons han explicat els tècnics durant la sessió de Comú.

El nou pla d’urbanisme contempla que en la zona central d’Encamp es podran construir edificis de 7 plantes però estaran separats entre ells a partir de la primera planta per tenir una major il·luminació, millor ventilació i més zones verdes. Al nivell de planta baixa les construccions podran seguir fins al límit de la parcel·la per donar continuïtat a la trama urbana a peu de carrer. En aquest punt, Maribel Lafoz ha indicat que “personalment jo hagués preferit tenir una edificabilitat més baixa per no trencar la visibilitat d’un poble de muntanya”.

Aprovació del Projecte de Llei de les Finances Comunals

Liberals d’Andorra també ha donat suport a l’aprovació del Projecte de Llei de les Finances Comunals que han treballat les set corporacions i que es presentarà al Consell General a la tardor. Maribel Lafoz ha criticat les errades que conté el text “reconegudes pels mateixos tècnics” i lamenta que s’opti per “copiar el que fan alguns municipis espanyols” amb les taxes enlloc de “respectar el que ja tenim o establir un sistema propi”.