Liberals d’Encamp vol un projecte a mitjà termini per a la Vall del Madriu

Els consellers de Liberals d’Andorra al Comú d’Encamp, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, s’han abstingut en la votació del pressupost comunal destinat a la Vall del Madriu per aquest any. Consideren que la majoria, una vegada més, ha donat poca informació al respecte i critiquen que Govern no faci cap aportació econòmica a la gestió d’un paratge que és Patrimoni de la Humanitat.

Els consellers liberals, a més, han posat en dubte, durant la sessió del Consell de les Talles, la dedicació del Comú d’Encamp cap a la Vall del Madriu. “Ens dona la sensació que es decideixen les coses per rutina, que es fa sempre el mateix” ha etzibat Maribel Lafoz i ha afegit que “es fan una sèrie d’enquestes, que any rere any reflecteixen les mateixes problemàtiques però en canvi no s’emprenen accions concretes per contrarestar-les”.

Lafoz també ha criticat que “no es mobilitza, no s’estimula i no s’organitzen accions per dinamitzar la Vall del Madriu i d’aquesta manera aprofitar el potencial que té com a Patrimoni de la Humanitat”. En aquest sentit, ha exigit que “es redacti un projecte a mitjà termini per tal que puguem saber cap a on anem amb la Vall del Madriu i a partir d’aquí destinar-hi els recursos”. Des de Liberals Encamp també s’ha posat l’èmfasi en el fet que “la meitat del pressupost que el Comú destina al Madriu és pel capítol de personal”. Tot i l’abstenció dels consellers liberals, la majoria ha aprovat destinar 140.000 euros, un 17% més que l’any anterior, a la gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

Tradicional arrendament dels cortons

Un any més, després del tradicional Consell de Talles es va fer la subhasta per arrendar els cortons de la parròquia d’Encamp. Els assistents van fer les seves ofertes pels terrenys que el Comú d’Encamp ofereix cada any perquè hi puguin pasturar els ramats.