Liberals d'Andorra + Independents aposten pel patromini de cultura i la cultura del patrimoni

L’aposta per preservar i reactivar el patrimoni cultural i les activitats tradicionals és una necessitat de màxima prioritat segons han explicat avui els candidats liberals a la parròquia d’Encamp. Jordi Troguet, Maribel Lafoz, Xavier Aranda i Daniel Casabella diuen que estan disposat a treballar de manera conjunta amb els col.lectius parroquials per portar-ne a terme una bona gestió.

La cultura és un eix generacional que no s’ha de perdre, per això des la candidatura Liberals d’Andorra + Independents es vol recuperar diades i activitats que s’han anat perdent al llarg del temps i que ara seria un error no donar-los-hi suport: “Hem de donar suport i impulsar activitats culturals i tradicionals pròpies de la parròquia com l’Esbart Sant Romà, i també totes aquelles altres activitats vingudes d’altres contrades, s’han de recuperar i promocionar, aquest seria un veritable i novedós motor reactivador” explica Aranda, candidat número cinc a la llista.

Segons han explicat cal reprendre i potenciar les tradicions de la parròquia alhora que se’n creen de noves. És cert que els darrers anys la perspectiva cultural ha sofert molts canvis i és per aquest motiu que els liberals volen trobar un espai on totes aquelles activitats que generin interès i expectació als ciutadants i visitants hi tinguin cabuda. “Volem tornar a organitzar mercats i fires tradicionals i artesanals, donant més rellevància a actuacions tradicionals de festes i dates assenyalades, com ara Nadal, Carnaval, Tots Sants i el ball de l’Óssa, entre d’altres”.